Bezoek dierenarts

Bedankt voor het bezoeken van onze website. Bent u van plan om op bezoek te komen bij ons in 1 van de klinieken of in de trimsalon? Graag geven wij voorafgaand aan uw bezoek een aantal tips.

De hond
Het is belangrijk dat honden een dierenartsbezoek als leuk ervaren. Hiervoor adviseren wij om regelmatig binnen te lopen met uw hond. Dan kan hij/zij gelijk gewogen worden en natuurlijk beloond worden met een koekje. Zo is het niet alleen maar spannend. Ook voor de oudere honden werkt dit nog, het is nooit te laat hiermee te beginnen. 

De kat
Het is voor veel eigenaren moeilijk om de kat in een reismandje te krijgen. Maar toch is het af en toe nodig. Wij adviseren om de reismand open te laten staan op een plek waar de kat regelmatig komt. En er bijvoorbeeld af en toe een snoepje in te leggen. Zo wordt de reismand een stuk minder eng. Ook het soort reismand, is erg belangrijk. Een rieten mandje is voor de kat erg makkelijk om zich in te verzetten, zowel erin als eruit is vaak erg moeizaam. Schaf bij voorkeur een plastic reismand aan die zowel van de boven als voorkant open kan. Zo kunt u thuis eventueel de kat er van bovenaf in laten zakken.   

Overige huisdieren
Ook vogels, konijnen en knaagdieren moeten wel eens naar de dierenarts. Voor vogels is het, het gemakkelijkste in hun eigen kooi te vervoeren, of een klein reismandje. Wij adviseren hieroverheen een (hand)doek te doen, tegen de wind en het donker te maken. Konijnen en cavia’s zijn het makkelijkste in een katten reismand te vervoeren. Doe wel wat hooi op de bodem, zodat ze wat te knabbelen hebben. Kleine knaagdieren kunt u het makkelijkste in een klein reismandje of doosje (met gaatjes) vervoeren. 

Voor alle diersoorten verkopen wij in de De DierenSpiegel reisartikelen.

Een thuisvisite
Onze dierenartsen komen ook bij u aan huis. De meeste thuisvisite’s worden gereden om uw dier rustig in te laten slapen in zijn/haar vertrouwde omgeving. Ook voor vaccinaties of dieren met klachten komen wij aan huis. Echter schuilen hier ook wat nadelen aan. Bij visite aan huis heeft de dierenarts niet alle gemakken van de kliniek met zich mee, voor bijvoorbeeld bloedonderzoek zal uw dier toch naar de praktijk moeten. Een veilige thuisomgeving kan ook averechts werken, vaak zijn dieren op de praktijk onder de indruk en zijn ze hierdoor beter te onderzoeken. Twijfelt u of een thuisvisite voor uw dier geschikt is, neem dan contact met ons op.