Chippen van uw huisdier

Jaarlijks verdwalen vele honderden katten, honden en andere huisdieren. Velen worden bij ons op de praktijk, bij de dierenambulance of het asiel, aangeboden. Hier word dan gekeken of het dier een chip heeft. Als het dier gechipt is word er gekeken op welke naam de chip staat. Zo kunnen we dan de eigenaar van het dier opsporen.

Daarom adviseren wij om uw dier te chippen!

Een identificatiechip is een kleine transponder, ongeveer zo klein als een rijstkorrel, die bij uw dier onderhuids wordt ingebracht. Deze identificatiechip heeft een uniek nummer en is gemakkelijk af te lezen met een speciaal apparaat (chipreader). Het unieke nummer wordt gekoppeld aan uw persoonlijke contactgegevens die worden opgeslagen in een centrale database. Dit nummer zoeken wij op in de centrale database en zo komen we dan weer terecht bij de eigenaar. Mits het dier natuurlijk goed geregistreerd staat! 

Wanneer u uw huisdier bij ons laat chippen, zorgen wij voor de registratie. Weet u niet zeker of de chip juist geregistreerd is dan kunt u ons altijd bellen en zullen wij dit voor u nakijken.