Gebitsverzorging

Gebitsverzorging, wij mensen zijn daar elke dag mee bezig. Het hoort  nou eenmaal bij het ritme van de dag, maar waarom poetsen wij de tanden van onze dieren niet? Voorkomen is nou eenmaal beter dan genezen! Gebitsproblemen bij onze huisdieren worden vaak onderschat. Pijn door tandsteenvorming of tandvleesontsteking merken we vaak niet op bij onze huisdieren, ze blijven vaak namelijk goed eten.

Er zijn verschillende manieren om gebitsverzorging toe te passen bij onze huisdieren met de hiervoor juiste materialen en middelen. Zo zou je kunnen poetsen, kauw materiaal aanbieden (Orozyme), supplement toedienen over het voer of mondwater gebruiken door het drink water.

De voorkeur gaat uit naar poetsen, maar niet ieder huisdier is hier even gecharmeerd van. Het beste is om al vroeg beginnen met het aanleren dat poetsen normaal is voor uw dier, hoe vaker het wordt aangeboden en gedaan wordt hoe makkelijker het in verloop van tijd zal worden! Met beloning werken is vaak de beste optie want dan wordt poetsen een teken van iets lekkers of leuks en zo wordt automatisch het poetsen ook leuk!

Mocht dit nou geen optie zijn voor uw dier hebben wij een mooie lijn aan gebitverzorgingsproducten op de plank staan die er voor zorgen dat uw dier minder uit de bek gaat ruiken en dat tandplak minder snel aanhecht of zelfs verweekt aan het gebit! Doormiddel van enzymen die in deze producten zitten wordt de speeksel kwaliteit verbeterd en zo ook de ongemakken weggenomen.

Bestaande uit kauw staven (hond), supplement poeder (hond en kat), snoepjes (hond en kat) en speciaal mondwater (hond en kat).

Deze producten voorkomen ongemakken maar kunnen niet alle ongemakken oplossen. Hier hebben wij een oplossing voor! Onze praktijk is uitgerust met een mooie gebit unit waarmee wij gebitten schoon kunnen maken en als het nodig is tanden/kiezen verwijderen als deze niet meer te redden zijn. Neem voor meer info en mogelijkheden contact op met onze praktijk.