Laboratorium

Soms is lichamelijk onderzoek van een dier niet voldoende om tot een diagnose te komen. Dan kunnen laboratoriumonderzoeken een uitkomst bieden. Wij beschikken over een uitgebreid, modern laboratorium waar wij de meest voorkomende onderzoeken zelf kunnen uitvoeren. Zo kunnen wij bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek uitvoeren. 

Bloedonderzoek 
Met een bloedonderzoek kunnen ziektes worden aangetoond of uitgesloten. Net als bij mensen kan je een heleboel informatie uit bloed verkrijgen. Grofweg bestaan er twee categoriën bloedonderzoek. Het onderzoek naar orgaanfuncties en het onderzoek naar de rode en witte bloedcellen

In onze kliniek kunnen wij onderzoek doen naar het voorkomen van suikerziekte, nier en leveraandoeningen, de werking van de schildklier en dat alles binnen 15 minuten.  Ook bij ons is het laboratorium constant in uitbreiding en komen er steeds nieuwe testen beschikbaar om in de kliniek te kunnen bepalen. Anders sturen wij het bloed op naar een groot laboratorium waarbij we doorgaans met 1 à 2 dagen al een uitslag terug hebben.

 

Urine onderzoek:
Urine wordt op diverse manieren nagekeken op de kliniek. Als eerste wordt er door middel van een strip onder andere gekeken naar het voorkomen van suiker, afweercellen en bloed. Daarnaast wordt de concentratie bepaald en wordt de urine onder de microscoop bekeken. Hierbij wordt met name gekeken naar het voorkomen van blaasgruis.

Ontlastingsonderzoek en Overige onderzoeken:
Tijdens het onderzoeken van ontlasting wordt er gekeken naar veroorzakers van maag darmklachten. Hierbij zijn wormen en giardia-parasieten, waar we onderzoek naar kunnen doen.

Bij overige onderzoeken kunt u denken aan afdrukken of afkrabsels die zijn gemaakt van de huid van uw dier. We bekijken deze onder de microscoop op zoek naar mijten, schimmels, bacteriën en gisten.