Parasieten

Onze huisdieren worden dagelijks blootgesteld aan parasieten. Er zijn een groot aantal parasieten waar uw huisdier last van kan krijgen, sommige daarvan zitten in de darm (wormen), anderen zitten op uw huisdier (vlooien en teken).
20110113045916hondkatadvantage

Wormen
Huisdieren kunnen last hebben van wormen. Deze leven in het lichaam van uw huisdier en zijn dus (meestal) niet zichtbaar voor de baasjes. In het lichaam nemen wormen voedingsstoffen op die uw huisdier eigenlijk zelf nodig heeft. Maar de wormen kunnen ook de lichaamsfuncties verstoren. Ze zijn daardoor schadelijk voor de gezondheid van uw huisdier. Bovendien zijn ze besmettelijk voor mensen. Daarom is het belangrijk om voor een goede wormenbestrijding te zorgen. Wij adviseren om volwassen dieren minimaal 4 keer per jaar te ontwormen, hiervoor kunnen wij u 4 keer per jaar een herinnering per mail sturen. Wormenbestrijding is bij ons verkrijgbaar, wij zullen elk huisdier op maat adviseren.

Vlooien
Zelfs de best verzorgde huisdieren kunnen vlooien krijgen. Vlooien zijn parasieten die jeuk en irritatie geven, maar kunnen ook een allergie opwekken of ziekten en andere parasieten overbrengen. Een besmetting met vlooien ontstaat vaak doordat onze huisdieren op plekken komen waar vlooien voorkomen, of doordat wij zelf vlooieneitjes mee naar binnen lopen. Wacht niet met behandelen tot u de vlooien rond ziet kruipen, dan is de besmetting namelijk al zeer hoog! Een doeltreffende vlooienbestrijding duurt het hele jaar door. Vlooien zijn namelijk niet alleen actief in de zomer, onze verwarmde huizen zijn ook ‘s winters een prima klimaat voor de vlo!
Let op! Een aantal anti-vlooienmiddelen is reeds verouderd, waardoor de werking niet meer optimaal is. Bij ons zijn de modernste en nieuwste anti-vlooienmiddelen verkrijgbaar. Vaak zijn dit combinaties die zowel tegen vlooien als teken werken.

Teken
Teken zijn kleine, spinachtige parasieten die zowel huisdieren als mensen kunnen lastigvallen. Ze hechten zich vast in de huid en zuigen bloed. Teken kunnen ziekten overbrengen, waarvan de ziekte van Lyme de bekendste is. Daarom is het belangrijk om een tekenbeet te voorkomen en teken snel te verwijderen. Bij ons zijn er verschillende middelen te verkrijgen om teken zo goed mogelijk te bestrijden, zoals goed werkende anti-tekenmiddelen maar ook super handige tekentangen voor aan de sleutelbos, zodat deze altijd bij de hand is!

Besparen op deze anti-parasitaire middelen? Zie ons ZorgGarantiePlan!