Titeren met de Vaccicheck

Een dier heeft afweerstoffen tegen ziektes, deze maakt het dier aan nadat hij/zij een ziekte ondergaat of als er een vaccinatie is gegeven. Tegenwoordig kunnen we in het bloed kijken naar de hoeveelheid antistoffen kijken voor een aantal ziektes waarvoor we vaccineren.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Er wordt een klein beetje ( ongeveer een half ml) bloed afgenomen. Dan wordt er met een speciale testkit, bepaald hoeveel afweerstoffen aanwezig zijn. Er ontstaan grijze stippen op de teststrip waaraan we kunnen zien of een dier nu of later gevaccineerd moet worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen nu vaccineren of hercontrole over een jaar of over 3 jaar.

Is er dan verder geen vaccinatie meer nodig, als ik titer?
Jawel, bij het titeren wordt er gekeken naar Distemper(hondenziekte), Hepatitis Contagiaso ( besmettelijke leverziekte) en Parvo. Er kan niet getiterd worden voor Leptospirose (ziekte van weil) of besmettelijke hondenhoest (voorheen kennelhoest). Natuurlijk voor het buitenland is dan de vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) noodzakelijk.

Kan ik altijd terecht?
In de praktijk voeren wij de vaccicheck op twee manieren uit. Op aangegeven dagen verzamelen wij bloed van meerdere dieren tegelijk. We voeren dan de vaccicheck 1 keer uit met meerdere bepalingen tegelijk. U krijgt dan daarna pas de uitslag. Daarnaast kan er ook individueel getest worden. Dat wil zeggen wanneer u dat wil. Hier zijn hogere kosten aan verbonden. Omdat de test een half uur werk is.

De kosten:
Indien u komt voor de vaccicheck op een willekeurig moment dan zijn de kosten €75,00. Als u komt op de aangegeven groepsdagen dan zijn de kosten € 55,00. Let op dit zijn de prijzen zonder vaccinaties!

De dagen voor 2021:
Januari 25-26
Februari 22-23
Maart 29-30
April 29-30