Trimsalon

De conditie van de vacht weerspiegelt de gezondheid en de vitaliteit van uw dier. Afhankelijk van het ras kunnen wij de vacht van uw hond, knippen, effileren, plukken of scheren. Ook voor uw kat of konijn kunt u bij ons terecht! Alle trimbehandelingen worden gedaan door onze gediplomeerde trimsters.

Waarom zou u uw dier laten trimmen?
Dit is een vraag die veel gesteld wordt als u denkt aan het trimmen van een hond, kat of konijn. Eigenlijk is het antwoord heel simpel: Om de huid en vacht van uw dier in goede conditie te brengen en te houden.

Een dier rent, speelt, slaapt en doet van alles waardoor zijn vacht in beweging blijft. Met name langharige honden, katten en konijnen lopen hierdoor het risico om klitten te krijgen. Als je deze klitten niet tijdig uit de vacht haalt veroorzaakt dit vilt (haar dat in plakkaten dicht op de huid vast gaat zitten). Vaak ontstaan er onder het vilt huidontstekingen, omdat er geen lucht bij kan komen en het aan de huid trekt. Ook is vilt erg warm voor uw huisdier, wat zeker in de zomer tot oververhitting kan leiden. Het regelmatig laten trimmen van uw huisdier voorkomt een hoop problemen.

Wordt u gek van alle losse haren in huis? Daar hebben wij een oplossing voor! Wij gebruiken hiervoor de was en blaas methode. Uw hond wordt dan grondig gewassen, waarbij alle oude haren het water opnemen. Daarna wordt uw hond gedroogd met behulp van een speciale waterblazer. Hierdoor worden alle zware, met water gevulde oude haren de vacht uitgeblazen. 

Tijdens onze behandelingen staat uw huisdier voorop! Wij dwingen niet, met name jonge honden en katten moeten aan ons wennen. We gaan niet over de grens die uw huisdier aangeeft. Wij zullen in alle gevallen met u overleggen wat het beste is voor uw huisdier. Bijvoorbeeld in twee sessies trimmen of in sommige gevallen onder narcose.

Ook al eerder vermeld trimmen wij ook konijnen, zeker in de zomer, langharige konijnen om de gehele vacht te ondersteunen. Maar bij alle konijnen is met name het gebied van de anus een aandachtsgebied. Als konijnen slappere ontlasting hebben of een natte vacht dan vilt dit ook snel en trekt snel vliegen aan, wij reinigen het gebied en verwijderen de klitten voor u. 

En wist u dat het goed kan helpen om honden met huidproblemen met speciale shampoo te wassen? Ook dit doen wij graag voor u.

 

Bij de trimsalon is onze no-show-policy van toepassing.