Uw team

LYDIA POOL

Dierenarts

Ik ben Lydia Pool, dierenarts bij De DierenKliniek Volendam, Edam en Oosthuizen. Sinds mijn afstuderen in 1992 heb ik de afgelopen 25 jaar een berg aan kennis en ervaring opgedaan in de veterinaire geneeskunde. Dieren kunnen helpen en de eigenaren van (zieke) dieren met raad en daad bij staan is nog steeds mijn passie. Naast de dagelijkse afspraken en de vele operaties die ik uitvoer, ben ik trots dat ik eveneens een deskundig en professionele team mag coachen waarbij de motivatie hoog is om steeds bij te leren en gebruik te maken van de nieuwste kennis en ontwikkelingen. Zo kunnen we altijd het beste advies en juiste medische behandeling zelf verzorgen. In de loop van de tijd heb ik mij dan ook uitgebreid kunnen toeleggen op de chirurgie, tandheelkunde en echografie van kleine huisdieren.

Sinds 1 november 2012 heb ik De DierenSpiegel aan de Julianaweg geopend: de dierengezondheidswinkel van Volendam en omstreken.  Naast de (preventieve) zorg, verkopen we hier ook de beste artikelen voor hond, kat of knaagdier. Onze afgestudeerde trimsters werken altijd samen met gediplomeerde paraveterinairen, zodat onze zorg reikt tot op de trimtafel. Ik woon samen met mijn partner en 2 katten (Berepoes en Pop). Naast mijn vak als dierenarts ben ik een enthousiaste hardloper, muziekliefhebber en volg ik momenteel een cursus tot imker. 

Masja Glorie

Dierenarts

Ik ben Masja Glorie, sinds begin 2015 ben ik het team van deze kliniek komen versterken.

Zoals vele dierenartsen wilde ik al van kleins af aan dierenarts worden, na de HAVO en het VWO, werd ik na 1 keer loten toegelaten tot de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Welke ik met succes afrondde en gelukkig vond ik al snel een baan. Het leukste aan mijn werk vind ik om te zien hoeveel plezier eigenaren aan hun huisdier beleven.

Ik woon in Heerhugowaard samen met mijn man en twee katten. Het zijn twee broers die zoals het broers betaamd niet altijd met en/of zonder elkaar kunnen. Ik vind het leuk om ze uit te dagen met denk- en voerspelletjes, waarbij de bedenkingen soms van hun koppies af te lezen valt. Daarnaast ben ik veel in de keuken te vinden om lekkere dingen voor familie en vrienden te koken en te bakken.

Anja Rooze

Paraveterinair

Hallo, ik ben Anja Rooze. Ik werk sinds 1994 als paraveterinair, voornamelijk aan de Dukaton.
Op maandag heb ik administratieve taken. Op woensdag en vrijdag ben ik in de kliniek waar ik, naast het assisteren bij operaties en spreekuren, mij bezighoud met de inkoop. Een erg afwisselende baan dus.
Ik woon in Volendam met mijn man, twee dochters en de nodige diertjes. In mijn vrije tijd ben ik aktief bij IVN Waterland. Verder loop ik graag hard.

Tessa Biesbrouck

Paraveterinair

Hoi, mijn naam is Tessa Biesbrouck, nadat ik in 2017 ben afgestudeerd aan het Groenhorst College te Barneveld heb ik ervaring opgedaan in een gemengde praktijk. Mijn hart ligt bij kleine huisdieren en ik hou er van om mij te verdiepen in stof en te blijven leren, mijn focus ligt op diervoeding en hondengedrag. Daarom ben ik sinds augustus 2018 komen werken bij De DierenKliniek Volendam, Edam en Oosthuizen.  Naast mijn werk besteed ik zo veel mogelijk tijd aan mijn twee honden en vijf ratjes. Tevens ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en verheug ik mij altijd op het wekelijkse uurtje behendigheid met mijn moeder en de honden. U zult mij voornamelijk tegen komen in Oosthuizen en De Dierenspiegel.

Inge de boer

Paraveterinair

Hoi! Ik ben Inge de Boer, 37 jaar jong en gelukkig getrouwd met Kees. Samen zijn wij trotse ouders van zoon Chris, dochter Frederique, hond Adele, konijn Jopie en een aquarium vol waterdieren! Ik ben heel blij deel te mogen uitmaken van dit leuke en enthousiaste team, en hoop hier nog vele leerzame jaren te mogen krijgen!

Sanne van crimpen

Paraveterinair

Ik ben Sanne van Crimpen, 43 jaar geleden geboren op het voormalig eiland Wieringen omringt door veel behaarde en gevederde vrienden.  Ik wist al op jonge leeftijd dat ik heel graag met dieren wilde werken en nadat ik enkele jaren werkzaam was geweest in verschillende dierspeciaalzaken in Amsterdam besloot ik de opleiding tot paraveterinair in Barneveld te gaan doen. Nadat ik daar in 1999 mijn diploma behaalde ben ik op de SDA (Spoedkliniek voor Dieren) aan de weesperzijde blijven werken waar ik mijn laatste stage had gelopen en daar leerde ik ook Lydia Pool kennen. Daarna ben ik werkzaam geweest in een 1e lijns dierenkliniek in Hoorn om na 8 jaar vervolgens weer terug te keren naar het MCD (Medisch Centrum voor Dieren, de voormalige SDA), maar toen Lydia mij benaderde of ik bij haar kwam werken bedacht ik me geen moment! Sinds enkele weken werk ik met zeer veel plezier in De Dierenkliniek, u zult mij vooral treffen in de vestiging Oosthuizen en op de Dukaton. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn dieren(tuin) thuis, Mijn chihuahua Jazz(y), Maine coons Keyzer & Yara, chinchilla’s James & Joey en al mijn geschubte zuid-amerikaanse vriendjes.

Mandy Bijl

Trimster

Ik ben Mandy Bijl. In 2014 heb ik mijn honden en katten trimdiploma behaald. Sinds januari 2019 maak ik deel uit van dit team.
Trimmen doe ik met veel plezier, u kunt mij daarom vinden in de DierenSpiegel.
Zelf heb ik 2 pony’s, een hond en een kat, in mijn vrije tijd ben ik hier dan ook erg veel mee bezig.
Ik hoop u en uw hond, kat of konijn snel in de trimsalon te ontmoeten.

Judith Hoefman-Wester

Trimster

Ik ben Judith Hoefman-Wester.
Sinds 2013 werk ik als trimster in mijn eigen salon en sinds mei 2019 ook bij De DierenSpiegel in Volendam.
Ik trim vooralsnog alleen honden, maar ik wil in de toekomst ook katten en konijnen gaan trimmen. Ik heb grote interesse in het vacht- en huidvriendelijk trimmen en ik ben pas tevreden als de hond en de eigenaar blij de salon en winkel verlaten.
In ons gezin hebben we momenteel alleen een kat, genaamd Dipper (geheel wit met een zwarte staart, alsof hij in een verfpot is ‘gedipt’) maar in het verleden heb ik ook meerdere konijnen, kanaries en een hond gehad.
Veel vrije tijd als moeder van jonge kinderen is er niet, maar de speeltuin in met de kinderen is altijd leuk. Even zelf ook weer kinds zijn.