Diervoeding

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid voor mens en dier. Er bestaan meerdere soorten voeding. Onderhoudsvoeding of voeding die bij aandoening gewenst of noodzakelijk is. In de DierenKlinieken en de DierenSpiegel verkopen wij een breed assortiment aan voeding van diverse fabrikanten. Ook hebben wij een breed assortiment aan snacks.

Het is de bedoeling dat de voeding zo is gemaakt dat het dier hier zijn nodige energie behoefte uit kan halen. Elke fase van het leven zorgt weer voor een andere hoogte qua energie behoefte. Puppy’s/ kitten’s hebben bijvoorbeeld heel veel energie nodig om te groeien dat kunnen ze niet met een senioren voeding want dan zou deze te kort komen. Maar voor een senioren hond/kat kan een puppy/ kitten voeding er voor zorgen dat deze veel en veel te dik wordt omdat hij dit niet meer verbruikt. Hiervoor zijn er verschillende voedingen in verschillende levensfasen gemaakt om deze behoefte te voldoen. Baby’s geef je nou eenmaal ook niet als eerste maaltijd een broodje kaas….

Op latere leeftijd maar soms ook op jonge leeftijd kan het zijn dat er wat mis gaat bij de orgaan functies of dat het maag/darm stelsel snel overprikkeld is of dat uw dier misschien wel een voedsel allergie heeft. Hier hebben wij een tal aan voedingen die hier op in kunnen spelen en uw dier het leven langer mooi en leuk kan houden.

De merken die wij hanteren binnen de praktijk qua gezondheid/dieet voeding zijn, RoyalCanin, Hill’s en Sanimed. Waarom wij hiervoor hebben gekozen? Omdat wij zeker zijn van de kwaliteit die zij leveren in de voeding en wij daar ook daadwerkelijk goede resultaten mee zien.

Maar wat nou als uw dier levenslang op speciale voeding moet en helemaal niks anders meer mag eten? Dan hebben wij een breed assortiment aan snacks die kunnen passen bij het dieet wat uw dier krijgt.

Ook dieren zonder medische achtergrond kunnen bij ons terecht voor heerlijke snacks en kauwstaven.